Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen


Wat is het verschil tussen een onafhankelijk autobedrijf en de autodealer?

Auto Westerveld is een onafhankelijk autobedrijf. Een zelfstandig bedrijf die geen enkele verplichting heeft met een bepaald automerk. Dus geen contracten met een importeur of fabrikant. Helemaal vrij en onafhankelijk!

Dat is al vanaf 1921 een bewuste keuze, omdat we onze klanten het belangrijkst vinden! We gaan mee in wat klanten belangrijk vinden, kunnen zo zelf bepalen waar we wel en niet in willen investeren. En we bepalen dus ook zelf welke tarieven we hanteren in de werkplaats en onze showrooms.

Dealer bedrijven overal gelijk

Of het nu om Opel, Volkswagen, Renault of Toyota gaat, vrijwel elke autofabrikant streeft naar een herkenbare bedrijfsidentiteit.  Dat betekent dat elke merkdealer in heel Europa een zelfde uitstraling moet hebben. Dat gaat soms heel erg ver! Het gaat al lang niet meer over alleen de buitenkant van het pand. Er zijn eisen over de kleur van vloertegels in de showroom, over de verlichting en communicatiematerialen. En ga zo maar door, meestal een heel uitgebreid pakket van eisen waar elke dealer verplicht aan moet voldoen.

Dat betekent natuurlijk veel extra kosten voor dealers die wel ergens terugverdiend moeten worden en regelmatig in prijzen doorberekend worden aan de klant. 

Kwaliteit van een onafhankelijk bedrijf

Maar als je onafhankelijk bent mis je misschien de kennis en de kwaliteit dat een dealerbedrijf heeft? 

Gelukkig is de praktijk anders! Bij Auto Westerveld staat u als klant in ál onze werkzaamheden centraal. In de werkplaats en ook in de showroom. 

Onze monteurs volgen ieder jaar belangrijke cursussen en we investeren bijvoorbeeld veel in diagnose software. Bij de meeste grote automerken doen we echt niet onder voor de dealer! Sterker nog, juist door ons continue te updaten zijn misschien wel beter en kunnen we maatwerk bieden voor u en uw auto. Op een heel persoonlijke manier.

Onafhankelijk ook goedkoper? 

Autorijden kost geld en is niet goedkoop. Kwaliteit en volledige service heeft een prijskaartje. Dat is ook bij Auto Westerveld het geval. Maar bij Auto Westerveld zijn we kritisch op elke investering en gaat er geen euro naar onbelangrijke verplichtingen. Daardoor hoeven we onnodige kosten niet door te rekenen aan de klant. U als klant blijft bij elke medewerker van ons het allerbelangrijkst. 

Bij Auto Westerveld zijn we dus vaak zelfs goedkoper dan de dealer, maar wél met dezelfde kwaliteit. En – gewoon persoonlijk.

arrow_back Terug naar het overzicht

Deel dit bericht