Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen
Foto uit jubileumfilm 100 jaar Auto Westerveld (een acteur speelt de rol van Gerrit Westerveld).


100 jaar Auto Westerveld!

Jubileumfilm

Speciaal voor ons 100 jarig jubileum hebben wij een bijzondere film gemaakt. Gerrit Westerveld, de tweede generatie in het familiebedrijf Auto Westerveld, vertelt over zijn vader ‘Otten Willem’ en blikt vooruit op de toekomst en een nieuwe generatie.

Hij “had nooit durven dromen dat er uit al die passie zoiets moois zou ontstaan”.

U kunt de film hieronder bekijken!

Op ‘t Sinderense platteland van 100 jaar geleden…

Iedereen heeft wel eens zo’n oude zwart-witfilm van Charlie Chaplin gezien, met beelden van de eerste auto’s. U weet: dat is héél lang geleden. In die tijd, in het jaar 1921, stond Derk Willem Westerveld aan de wieg van wat vandaag de dag Auto Westerveld is. 

Derk Willem Westerveld was zelf ook in de wieg gelegd, hetzij voor het zelfstandig ondernemerschap. In de oude kippenschuur van vaders’ boerderij Ottenhuus stichtte hij zijn bedrijf. 

Vooral fietsen, soms ook motorfietsen en auto’s: al gauw wist iedereen in de buurt dat Otten Willem ze kon repareren. En omdat je beter kunt kopen van ‘de man die ‘t ook repareren kan’, wisten klanten hem ook te vinden voor een aankoop.

Groei op basis van vertrouwen

Derk Willem wist als geen ander dat hij het vertrouwen van klanten alléén kon winnen met kwaliteit en een persoonlijke benadering.  De zaak groeide en al gauw bouwde hij een nieuwe werkplaats met woonhuis aan de overzijde van de Keurhorsterweg in Sinderen. Daar zette hij zijn onderneming voort, onder andere met de lancering van zijn eigen fietsenmerk. Deze Sindria fietsen werden – door Westerveld zelf – met de hand gemaakt.

Familiebedrijf

Derk Willem stond aan de basis van z’n eigen onderneming, maar later ook weer aan de wieg. Nu van zijn opvolger:

Gerrit Westerveld nam in de jaren 50 het stokje over van zijn vader en bouwde het familiebedrijf verder uit. Hij was, meer nog dan zijn vader, een echte autoliefhebber.

Steeds meer gezinnen kochten in die tijd hun eerste auto. Veelal Opels Kadett of Volkswagens Kever. De auto’s van toen hadden een beperkte technische levensduur. Er viel altijd wel iets aan te onderhouden en repareren. Gerrit wist klanten te bieden waar zij behoefte aan hadden, zorgde dat ze plezier beleefden aan hun vierwieler. In de loop der jaren nam hij enkele monteurs en een boekhouder in dienst. Hij bouwde het bedrijf verder uit, met een grotere werkplaats én de eerste showroom. 

Huidige generaties

Han Westerveld kwam in de jaren 80 in de zaak. Met een ambitieuze blik op de toekomst ging hij aan de slag met de verdere uitbouw van het bedrijf. In 1998 werd in Varsseveld een tweede vestiging geopend. En in 2008 kwam Auto Westerveld in Doetinchem erbij.

Nu, 100 jaar na de start, zijn het twee generaties Westerveld die het autobedrijf samen besturen. Als Westerveld van de vierde generatie zet achterkleinzoon Harmen voort wat zijn voorvaders zo belangrijk vonden: een ‘gewoon persoonlijk’ autobedrijf, waar het belang van de klant voorop staat. 

Auto Westerveld Sinderen van de jaren ’60 naar 2021.

Trots op 100 jarig jubileum

Het is altijd bijzonder als een bedrijf 100 jaar bestaat, al is dat niet uniek. Er zijn genoeg ondernemingen van respectabele leeftijd. Al geldt dat niet voor autobedrijven. Die van toen, die bestaan al lang niet meer. Dat dit anders is voor Auto Westerveld maakt familie en medewerkers extra trots!

Ja, Auto Westerveld bestaat nog steeds. En hoe! Met 3 vestigingen, zo’n 25 vaste medewerkers en altijd 150 occasions op voorraad, is het bedrijf sterker dan ooit én klaar voor de toekomst.

Dank aan klanten

De groei in de afgelopen eeuw heeft Auto Westerveld vooral te danken aan de trouwe klantenkring. Kort geleden kocht een klant in Sinderen zijn achtste auto. Op leeftijd en vol vertrouwen liet hij de keuze aan Harmen Westerveld over. “Ik zou echt niet weten welke auto voor mij de beste is. Ik hoef niet te kijken en wil ook geen proefrit. Je maakt er vast een nette prijs van. Daar kon ik je opa ook op vertrouwen.”

Generatie drie en vier: Han en Harmen Westerveld.

Veel zal veranderen, maar één ding blijft altijd hetzelfde

Kijk je naar het Auto Westerveld van nu en naar de huidige vraag naar diversere mobiliteitsoplossingen, dan kun je duidelijk zien dat er door de jaren heen veel veranderd is.

Elektrisch rijden is bijvoorbeeld sterk in opmars. Zowel consumenten als bedrijven zijn steeds meer op zoek naar duurzamere vormen van mobiliteit. Daarnaast is het voor particuliere rijders niet meer vanzelfsprekend om een auto in eigendom te hebben. Met de nodige nieuwe vormen van autogebruik zijn automobilisten vooral gebaat bij een goed advies op maat. 

Een autobedrijf helpen navigeren in deze veranderende wereld is een mooie uitdaging. Harmen en Han gaan deze vol vertrouwen aan. Natuurlijk samen met hun hechte team van enthousiaste medewerkers, die – soms zelfs van vader op zoon – al sinds jaar en dag klaarstaan voor klanten.

Trouw aan beloften

Wat maakt nu eigenlijk dat mensen liever kiezen voor een auto van Auto Westerveld? Volgens Han en Harmen is dat omdat zij altijd trouw zijn gebleven aan de beloften die ‘Otten Willem’ honderd jaar geleden zijn klanten al deed: persoonlijke aandacht voor de wensen van de klant, voor elk probleem een oplossing vinden en onberispelijke kwaliteit leveren.

Maar de belangrijkste belofte aan u: Auto Westerveld is én blijft  ‘Gewoon persoonlijk’!