Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen


Autobanden wisselen

Rijden op winterbanden vergroot uw veiligheid onderweg aanzienlijk, bij temperaturen onder 7 graden Celcius. Plan online een afspraak in voor de bandenwissel. Na het versturen van uw afspraakverzoek ontvangt u per e-mail bevestiging van uw aanvraag. Binnen 1 werkdag zullen wij vervolgens uw afspraak inplannen en definitief bevestigen.

  • Eenvoudig en snel een afspraak plannen
  • Bandenwissel in slechts 20 minuten!
  • Scherpe prijs: slechts 49,95 euro
  • Haal- en brengservice en leenfiets gratis!
  • Wij slaan uw banden veilig op in ons eigen bandenhotel
Afspraak plannen

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag.

Bas Böhmer

Receptie Doetinchem

Wat zijn de kosten van autobanden wisselen?

Autobanden wisselen in de aanloop naar de zomer en winter is vrijwel niet duurder dan blijven rijden op uw bestaande banden. Ook is het mogelijk om voordelige all season banden te kiezen. De kosten van de banden zijn afhankelijk van het gekozen merk en de bandenmaat. Ook is het wisselen van een compleet wiel met band voordeliger dan het wisselen van de band op de velg. Dit laatste kost bij ons slechts 49,95 euro. Zo nodig informeren wij u vooraf over de kosten van de bandenwissel in uw specifieke situatie.


Snel online plannen

Via onze website maakt u snel en eenvoudig online een afspraak voor werkplaatsbezoek. Wij bevestigen binnen een dag. Liever iemand aan de lijn? Bellen mag natuurlijk ook.

Scherp geprijsd

Jaarlijks organiseren wij wisseldagen, waarop 10 monteurs doorlopend klaar staan om uw wielen om te wisselen en op te slaan voor slechts 45 euro. (normaal tarief 49,95 euro)

Eigen bandenhotel

Uw banden brengen de zomer of winter door in ons eigen bandenhotel. Daar liggen ze te wachten tot het hun tijd weer is om u veilig naar uw bestemming te rollen.

Klaar terwijl u wacht!

Een volledige wissel van zomer- naar winterwielen (of omgekeerd) duurt slechts 20 minuten. Na een kop koffie of thee bent u zó weer op weg.

Gratis 24/7 pechhulp

Brengt u uw auto bij ons onder voor jaarlijks groot onderhoud? Dan krijgt u van ons een pas voor 24/7 pechhulp. Hiermee bent u overal in Nederland verzekerd van mobiliteit.

Autobanden wisselen bij Auto Westerveld

Wilt u zowel in het voorjaar en de zomer als in de winterperiode veilig van A naar B? Dan doet u er goed aan uw bandenkeuze aan te passen aan het seizoen. Dit kunt u doen door in de koudere maanden te kiezen voor winterbanden, terwijl u in de warmere maanden op gewone zomerbanden rijdt. Bij Auto Westerveld kunnen wij de banden voor u wisselen. Wij slaan dan de, op dat moment ongebruikte, banden op in ons eigen bandenhotel. Ook kunnen wij u adviseren over welk merk en type band het beste past bij uw behoefte.

All season banden

Ook kunt u ervoor kiezen uw bestaande banden te vervangen door All season banden. Met deze banden bent u bewezen veiliger onderweg bij lagere temperaturen en kunt u rekenen op prima allround kwaliteiten, als het warmer is. Het voordeel van all season banden is dat u de kosten bespaart van tussentijds autobanden wisselen. Een nadeel is dat echte winterbanden iets meer grip zullen hebben als er sneeuw in het spel is. Ook zal een all season band een iets grotere slijtage kennen in de warmere maanden.

Eigen bandenhotel

Bij ons autobedrijf in Sinderen beschikken wij over een grote hal met stellingen, waarin uw autobanden worden opgeslagen. Bij het opslaan van uw banden noteren wij specifieke gegevens over de profieldiepte en algehele staat van uw banden. Dit stelt ons in staat u tijdig te adviseren over de eventuele benodigde aanschaf van nieuwe banden, zodat u hiermee rekening kunt houden.

Profieldiepte winterbanden

Bij winterbanden is de werking van het profiel uitsluitend effectief bij een profieldiepte van meer dan 4 millimeter. In landen als bijvoorbeeld Duitsland is het niet alleen verplicht om bij winterse omstandigheden met winterbanden te rijden, ook stellen zij eisen over deze profieldiepte. Als uw banden hier niet meer aan voldoen, of als wij verwachten dat u kort na de wissel te maken zult krijgen met een profieldiepte van minder dan 4 millimeter, dan zullen wij u een scherp voorstel doen voor nieuwe exemplaren.

Kwaliteit gewaarborgd

Uiteraard mag u ook bij autobanden wisselen rekenen op de kwaliteit die u van een bij Bovag aangesloten autobedrijf mag verwachten.