Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen


Tenaamstellingscode- bewaar ‘m goed!

‘Gefeliciteerd met uw nieuwe auto!  En veel plezier er mee.’ Met die wens sturen we jaarlijks heel wat klanten op weg met een nieuwe auto.  Een keurige map erbij met allerlei belangrijke papieren.  Maar welke documenten zijn nu echt belangrijk?  Wat moet u echt goed bewaren? 

Kentekenbewijs

Allereerst het kentekenbewijs. Deze plastic kentekenkaart (bankpas formaat) krijgt u rechtstreeks vanuit de RDW thuis gestuurd.  Meestal de volgende dag al! 

Tenaamstellingscode

Bij aflevering van de auto krijgt u van ons het eerste deel van de ‘tenaamstellingscode’, met vier cijfers. Deze moet u goed bewaren! Het tweede deel van de ‘tenaamstellingscode’ (resterende vijf cijfers) krijgt u rechtstreeks thuis gestuurd vanuit de RDW. Deze 9-cijferige tenaamstellingscode wordt alleen aan de nieuwe eigenaar verstrekt en heeft u pas weer nodig als uw auto een nieuwe eigenaar krijgt.  Het is dus belangrijk dat u deze code niet kwijt raakt. 

Door de code afzonderlijk van het kentekenbewijs te bewaren voorkomt u dat bij verlies of diefstal anderen uw auto als eigendom kunnen registreren.  Daarom adviseren wij altijd de tenaamstellingscode  op een veilige  plek te bewaren.  

Soms duurt het jaren voordat u de code weer nodig heeft.  Het komt nogal eens voor dat mensen zich niet meer herinneren waar de code is opgeborgen.  Kies dus een voor uw logische plek zodat u –  als u de auto na jaren weer inruilt –  het kenteken weer compleet kunt inleveren!  Bewaar ‘m dus goed, maar niet te goed! 

arrow_back Terug naar het overzicht

Tip!

John Seegers

Vestigingsleider Doetinchem

Deel dit bericht