Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen

Onderhoud, écht belangrijk!

“Ach ik heb maar weinig kilometers gereden, dat onderhoud kan ik toch gerust overslaan ? “  Tja,  we horen dit het vrijwel dagelijks.  Het gevoel dat de auto weinig gebruikt is en dus nauwelijks slijtage heeft opgelopen.  Toch klopt dat niet helemaal en dat leggen we graag even uit.

Er is door fabrikanten namelijk flink doorontwikkeld aan de motoren van auto’s.  De meeste automerken hebben nu veel kleinere motoren die toch heel krachtig zijn.  Ze zijn vooral heel veel zuiniger en ook veel schoner geworden. 

Maar dat betekent wel dat er grote krachten in een relatief kleine motor op treden.  Daarmee is juiste smering met een goede kwaliteit olie ontzettend belangrijk geworden!  Op tijd olie verversen en filters vervangen dus!  Dan kan zelfs zo’n kleine motor ook bij hoge belastingen heel lang mee gaan.

Juist bij kleine en korte ritjes gaat die oliekwaliteit elke maand een beetje achteruit.  Door condensvorming komt er vocht in de olie en alleen om die reden al moet bij elk automerk na 1 jaar de olie ververst worden, ongeacht de kilometers!   En we zien helaas de voorbeelden van  toegenomen olieverbruik en of motorschades vaak optreden als de onderhoudsbeurten worden overgeslagen.  

Dus we leggen het graag uit:  Onderhoud,  écht belangrijk!

arrow_back Terug naar het overzicht

Martijn Wossink

Technisch specialist / elektronica

Deel dit bericht