Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen


Let op uw banden!

Het belang van autobanden wordt nogal eens onderschat.  Zolang alles lekker rijdt en goed voelt heb je vaak weinig aandacht voor je banden. Toch is bijvoorbeeld de juiste bandenspanning heel erg belangrijk. Voor het rijgedrag en dus voor je veiligheid! Maar ook de slijtage kan uit de hand lopen als de bandenspanning verkeerd is. Ik vertel u er graag over.

Een te zachte band kan in de bochten zomaar een gevaarlijke situatie opleveren.  Want de wegligging en stabiliteit zijn fors minder!  En als je langere tijd met een te zachte band rijdt is de slijtage aan de buitenranden van het loopvlak enorm!  In bochten verlies je dan uiteindelijk steeds meer grip!

Maar ook een te harde band is gevaarlijk!  Slechts een klein deel van het loopvlak heeft dan maar grip op de weg. En in bochten is de vervorming van de band niet meer optimaal waardoor de auto sneller uitbreekt. Allemaal redenen om toch met regelmaat de bandenspanning góéd te (laten) controleren.

En dan is er natuurlijk nog de profieldiepte die goed moet zijn.  Wettelijk mag dit minimaal 1.6 mm zijn.  Maar bij regen en gladheid is het toch veel veiliger om wat meer profiel op je banden te hebben.  Bij winterbanden is bijvoorbeeld het advies om 4 mm als minimum aan te houden.

Goede banden op de juiste spanning zijn dus cruciaal voor uw eigen veiligheid! 

arrow_back Terug naar het overzicht

Frank Berendsen

Receptie Varsseveld / werkplaatsmanagement

Deel dit bericht