Skip to main content
Direct persoonlijk contact
Bellen


Auto kopen, dat doe je samen!

“Ik hoor het Freek J. nog zeggen herinnert Han Westerveld zich,  ‘wat een prachtige auto, naar zoiets zijn we al jaren naar op zoek!’  En inderdaad daar stond hij, een prachtige Renault Captur!  Heel mooi bordeaux rood met een zwart dak!”

‘Dit is precies wat wij zoeken, mag ik er even in rijden?’ zei Freek.  En na de proefrit waren Freek en ik er vrij snel uit. Een trekhaak moest eronder en een set winterbanden erbij.  ‘Die inruilprijs valt me eerlijk gezegd ook niet tegen, dus we gaan het doen’ zei Freek.  ‘Weet je het zeker?’ zei ik nog, ‘moet je er niet even mee naar huis zodat je vrouw ook kan kijken?’  ‘Nee’ zei Freek, ‘dat hoeft niet.  Agnes vindt alles best en heeft geen verstand van auto’s. Ze laat het graag aan mij over. We kennen elkaar al 35 jaar dus ik weet wat ik doe’.

Afschuwelijk!

Een week later kwam Freek samen met Agnes de auto ophalen.  Hij stond keurig met trekhaak en winterbanden klaar in onze showroom.  Maar op afstand zag ik al dat het niet helemaal lekker liep tussen Freek en Agnes.  Er was een pittige discussie gaande en Freek zijn armen gingen vertwijfeld omhoog. Schoorvoetend kwam Freek bij me.  ‘Ik heb een probleem’ zei hij,  ‘Agnes vindt de kleur afschuwelijk!’  Wij hadden inmiddels wel in de gaten dat ze allebei op deze manier absoluut niet blij zouden worden met deze Captur, dus we hebben het soepel opgepakt.

‘We annuleren de order gewoon, we vinden vast een andere klant voor een rode Captur met trekhaak en winterbanden’ zei ik.  En zo ging het precies, nog geen week later was de rode Captur alsnog verkocht.  En Freek en Agnes?  Die kochten 2 weken later (lachend)  een mooie grijze Captur bij ons.

Moraal van dit waar gebeurde verhaal: Een auto kopen, dat doe je samen!

arrow_back Terug naar het overzicht

Persoonlijk verhaal

Han Westerveld

Directie / verkoop sinderen

Deel dit bericht